The Village Coffee & Music in de gevangenis

Westwing vroeg me om iets te schrijven over mijn lievelingsrestaurant. Heel leuk, maar ongeveer net zo makkelijk als het kiezen van mijn lievelingseten. Bij deze toch een poging. 

De beste koffie van Utrecht drink je bij The Village Coffee & Music, en dat doe je sinds een paar weken niet alleen maar bij hun eerste zaak op de Voorstraat. Daar begonnen Angelo en Lennaert een paar jaar geleden, maar inmiddels hebben ze een tweede vestiging in een voormalige gevangenis op het Wolvenplein. Met behalve hun fameuze koffie nu ook ontbijt, lunch en diner.

Het bijzondere van The Village is heus niet alleen hun onovertroffen flat white en creatieve kaart. Ze onderscheiden zich voor mij ook door hun oprechte enthousiasme en gastvrijheid. Best zeldzaam, en wat mij betreft een van de belangrijkste USP’s van The Village. De toevoeging Music is er trouwens niet zomaar: er staat altijd goede muziek aan en er zijn regelmatig live-optredens.

Bij The Village op het Wolvenplein kun je ontbijten met yoghurt en huisgemaakte granola, maar ook lunchen met een brioche en gebakken eitje, broodje varkensbuik of een salade met ziltige lamsoor en San Daniele ham (de lekkerste ham die er is, yes dus). Dineren kan met rode poon, diamanthaas of wortel met kamille- en muntolie, om maar eens wat te noemen. Niet gek toch?

Met mooi weer eet en drink je al die goodness lekker buiten, op hun terras aan het water. Als het weer wat minder is hebben ze een grote ruimte binnen, waar je kunt zitten met uitzicht op de grote open keuken.

Kortom: een ontzettende aanrader. Het Wolvenplein ligt een beetje buiten het centrum maar is zeker de wandeling waard. En met die Utrechtse afstanden is het nooit écht ver.

The-Village-001

Foto van DUIC

PS
Heb je geen zin in koffie of vind je het Wolvenplein toch te ver weg? Dan is er Eetwinkel Geniet, een van mijn andere favorieten. Niet helemaal zonder vooroordeel, want de leukste man van de wereld is daar één van de eigenaars. Je bestelt er lekkere koffie met een zelfgemaakt koekje erbij, planken met charcuterie of kaas, verschillende wijnen per glas en ze hebben een te gekke lunchkaart. Niet alleen dat koekje maken ze zelf; chef en mede-eigenaar Jeordy draait ook zijn hand niet om voor de taarten en andere dingen op de kaart. Je kunt er terecht voor een healthy groene smoothie of salade, maar ook voor een niet zo healthy cheesecake of broodje met huisgerookte (in de schuur bij zijn schoonmoeder!) zalm. Allemaal heel betaalbaar, en allemaal heel lekker. Oh, en gluten-, suiker-, of lactosevrij eten? Doen ze bij Geniet niet moeilijk over.

11813458_1032116836828817_5615434867024052537_n

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s