Overnight oats met wortel, kardemom, gember en kaneel

Havermout is een van mijn lievelingsingrediënten denk ik, net als citroen, avocado en Maldon zout.
Ik eet het als ontbijt maar gebruik het ook om mee te bakken, in burgers of maak er sodabread mee.

Dit recept is gewoon havermout, maar dan koud.
Door het te overgieten met plantaardige melk en het een nachtje (of gewoon minimaal een uurtje) in de koelkast te zetten, wordt de havermout zacht en lekker om te eten.

Er is geen mooie Nederlandse taalvervanging voor overnight oats volgens mij, dus hou ik het bij de pretentieuze Engelse term.

Ik deed er geraspte wortel bij, en specerijen die me doen denken aan onze vakantie in Zweden en Denemarken.
Heimwee hoor.

2015-03-03_1425399217
Ingrediënten
Ontbijt voor 1 persoon

1 cup of ongeveer 7 eetlepels havermout
plantaardige melk naar keuze (amandelmelk bijvoorbeeld)
1 winterwortel, geraspt
stukje verse gember, geraspt (of 1 theelepel gemberpoeder)
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
snufje zout

Optioneel

toppings: bijvoorbeeld blauwe bessen, ongebrande noten en/of pitten, hennepzaadjes, gojibessen of een schepje (schapen)yoghurt

Bereiding

1. Oh, dit is zo makkelijk. Doe het havermout in een kom samen met de rest van de ingrediënten. Giet er melk bij tot alles net onder staat.
2. Dek af en zet weg. Minimaal een uurtje dus, maar een nachtje is handig. Maak af met een topping als je die hebt en eet.

Eén reactie

Plaats een reactie